BLACK BLADE FRIDAY ESTE AICI!
BLACK BLADE FRIDAY ESTE AICI!

Peste 2 000 de produse la reducere

Cum să alegeți cel mai bun cuțit de bucătar șef?

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un cuțit de bucătar șef?

Cuțitul de șef-bucătar, cunoscut și sub numele de cuțit francez, este un cuțit mare folosit inițial de bucătari și măcelari pentru a separa carnea de articulații. A devenit un accesoriu popular în filmele de groază, unde a primit această poreclă „cuțit de măcelar”. Cu toate acestea, cuțitul de  măcelar a fost cunoscut inițial și sub formă de tăietor de carne.

În ultimii ani, cuțitul de bucătar a devenit un cuțit multifuncțional și este popular printre mulți bucătari care gătesc în restaurante, dar și-a găsit locul și în gospodăriile obișnuite. Datorită capacității sale de a tăia carnea în cuburi, felii sau bucăți tocate mărunt, a devenit un instrument foarte bine venit pentru orice bucătărie. Mai jos veți afla ce ar trebui să căutați atunci când cumpărați un cuțit de bucătar șef?

A avea un cuțit ascuțit este foarte important!  

Ar trebui să fie firesc să alegeți un cuțit ascuțit pentru pregătirea mâncării. Cu toate acestea, unii oameni uită acest aspect important. Nu își dau seama că un cuțit ascuțit garantează siguranța la locul de muncă. Mulți începători în gătit evită cuțitele foarte ascuțite - mai ales dacă sunt cuțite mari - deoarece se tem că își vor tăia degetele sau își vor răni. Ar trebui să avem întotdeauna în vedere siguranța la manipularea cuțitelor. Un cuțit tocit este întotdeauna mai riscant de utilizat, decât utilizarea unui cuțit foarte ascuțit. Puteți citi mai multe despre ascuțirea cuțitelor în următorul nostru articol.

Lamele de cuțit în țările occidentale și în țările asiatice


Poate că nu știți, dar cuțitele de bucătar sunt construite diferit în țările occidentale (de exemplu, țările europene și America de Nord) și diferit în țările asiatice. Principala diferență este în designul lor - în timp ce cuțitele „occidentale” au muchia ascuțită la un unghi de 20 de grade, cuțitele „asiatice” sunt mai ascuțite cu un unghi de 15 grade. Având în vedere ceea ce am spus mai sus că, cuțitele mai ascuțite sunt mai bune, vă sugerăm să alegeți în mod logic modelele asiatice cu un unghi mai ascuțit al lamei. Desigur, puteți ascuți orice lamă americană / europeană la un unghi mai ascuțit, de exemplu cu un polizor electric. Este important să rețineți că fiecare cuțit trebuie ascuțit la unghiul recomandat de producător.

elektricka bruska na noze

Duritatea cuțitului este importantă

Cu siguranță nu vreți să vă faceți griji, ca atunci când veți manevra cuțitul, acesta se va îndoii sau se va rupe în două sub presiunea dvs. Ar trebui să fie de la sine înțeles că, cuțitul nu va fi distrus sub presiune! Din acest motiv, ar trebui să alegeți unul metal puternic. Aici puteți citi cum să alegeți cuțitul potrivit. Lamele dint-un conținut ridicat de carbon și sunt în general mai rezistente (mai puternice decât oțelul inoxidabil), dar fiecare tip de metal este ușor diferit. Când căutați un cuțit puternic, vă sugerăm să-l încercați mai întâi în propriile mâni. Veți vedea dacă este ușor sau greu. Probabil nu vreți ca, cuțitul să fie prea greu, deoarece v-ar jena încheietura mâinii atunci când tăiați ceapa. Ați simți slăbiciune și oboseală în mână. Cu toate acestea, dificultatea înseamnă forță, așa că încercați să găsiți greutatea potrivită. Apoi, încercați să îndoiți lama. Dacă lama se îndoaie, chiar și la cea mai mică apăsare , puneți cuțitul la loc. Nici măcar nu vă deranjați cu un astfel de cuțit, cu siguranță vă va dezamăgi.

Prinderea cuțitului 

O prindere fermă, stabilă și confortabilă este extrem de importantă atunci când lucrați cu orice cuțit, mai ales cu un cuțit mare. Când lucrați cu un cuțit de bucătărie, veți lucra adesea cu degetele lângă marginea lamei a cuțitului. Este important să țineți cuțitul sub control atunci când îl manipulați. Nimeni nu vrea să-și piardă degetele. Poate credeți că nu vi se poate întâmpla, dar se poate ... Chiar și bucătarii calificați și experimentați au avut accidente care au necesitat câteva cusături în palma mâinii. 

Când tăiați ceapă, roșii, cartofi sau usturoi, nu este surprinzător faptul că mâinile dvs. devin lipicioase și umede. Acest lucru se datorează sucurilor din aceste alimente. Acesta vă afectează capacitatea de a prinde strâns cuțitul în mod eficient. Prin urmare, atunci când alegeți un cuțit, uitați-vă și la materialul din care este fabricat mânerul. Cuțitul trebuie să stea confortabil în mân, astfel încât să minimizeze posibilitatea alunecării.

sefkucharsky noz na paradajky

Plat sau curbat?

Poate ați observat că unele cuțite ale bucătarilor șefi sunt plate, iar altele sunt curbate. Vă recomandăm cu căldură să ajungeți cuțitul care are o mică curbură. Curbura este cea care vă va ajuta să controlați cuțitul în timpul diferitelor manipulări cu acesta. De fapt, una dintre cele mai de bază tehnici (tehnica de rulare) depinde de această curbă.

Abonați-vă la noutăți (Newsletter) 

V-a fost de folos acest articol? Alăturați-vă altor abonați mulțumiți folosind formularul de mai jos. Veți primi informații despre noutăți, promoții sau exclusivități primul!